06 mei

De hemel op aarde…. alles is gratis

zon-wolken

Op 6 mei 2016 00:25 schreef <…man6@…net.nl>
Geachte heer / mevrouw, Hierbij in de bijlage over hoe ik tegen de wereld aankijk.

Als we onze kinderen de wereld op een goede manier willen meegeven moeten we het beste met de wereld en milieu voor hebben. Kapitalisme gaat uit van een groei van de economie, maar deze groei gaat ten koste van ons milieu.
We hebben nu alles al wat ons hartje begeert. Het gaat erom dat alles eerlijk wordt verdeeld. Om alles eerlijk te verdelen hebben we jammer genoeg geld nodig.
De regering bepaald hoeveel geld wij mensen krijgen en het wordt uitgekeerd door de belastingdienst. Dit heeft als voordeel dat er geen fraude, omkoping, prijsafspraken zwart geld en zwart werken er niet meer is.
De mensen krijgen geld in de vorm van loon, dit heeft als voordeel dat de bedrijven geen winst meer maken en daardoor niemand meer kunnen omkopen en ook niet meer failliet kunnen gaan.
De uren zijn gratis geworden.

Hoe wordt alles gratis?
Banken failliet laten gaan door al ons spaargeld ( 337 miljard )op te nemen. Via een referendum garanderen dat elk persoons zijn spaargeld behoud, ook de boete die de bank oplegt .
Woonhuis heeft een WOZ-waarde van 250.000,= Hypotheek groot 175.000,= ( is kwijtgescholden door failliet bank ) Belastingdienst betaald 75,000,= aan huis eigenaar.
Nu zijn alle woonhuizen gratis.
En student krijgt een studente woning, gaat het samenwonen en een gezin stichten ruilen ze met een ander huis, sterft men geeft men het huis aan iemand anders.
De huur- huizen worden ook eigendom van de bewoner, wordt geregeld door de regering.
Elk alleenstaande krijgt een bedrag van de belastingdienst, gaat men samenwonen dan krijgt men het maal twee plus een toeslag omdat er dan meer huizen op de markt komen
Krijgen het stel kinderen en gaan ze scheiden dan gaat al het spaargeld naar de kinderen en kunnen de twee ouders helemaal opnieuw beginnen

We hebben 32.000 dak- en thuis-lozen. Willen we dat asiel-zoekers een huis krijgen, zal ook voor deze mensen een oplossing worden gezocht.

De panama papers laat zien dat rijke mensen zo weinig mogelijk belasting willen betalen.
Door hebzucht willen mensen alleen maar meer, men zegt ook wel “als hebzucht kan branden dan brand de hele wereld”.
Dit moet anders, Als in de nieuwe manier geld wordt uitgekeerd door de belastingdienst heeft men geen hebzucht meer. Men weet wat men krijgt en kan daar mee geld uitgeven.
Geloof afkomst man / vrouw iedereen krijgt het zelfde per functie

Zoals het nu is zijn er mensen die niet genoeg geld hebben om te leven. Bij veel mensen zijn de huren te hoog. 40 % van de ouderen kunnen niet rond komen en dan worden ze nu ook nog gekort op hun pensioen. Er zijn mensen waar hun huis onder water staat. Hypotheek hoger dan waarde huis.
Een bijstand moeder met kinderen die niet rond kan komen. Het is aan de regering dat iedereen kan rondkomen.

Als alles gratis wordt kunnen kinderen allemaal op een sport, hierdoor zullen er minder dikke kinderen zijn. Mensen kunnen nu gratis op vakantie alleen eten en drinken moeten ze betalen.
De auto met bijbehoren moeten wel worden betaald. Dit omdat de auto een grote vervuiler is. Kiest men de bus of trein dan zal dit gratis zijn, men heeft dan ook als voordeel dat er geen zwart rijden meer is. Hoe minder mensen met eigen auto hoe beter voor milieu.

Als alles gratis is gaan ook veel mensen milieu maatregelen nemen die goed voor milieu zijn. De energie ( gas en stroom ) zal ook gratis zijn, alleen gebruikt men meer dan gemiddeld dan moet men bijbetalen verbruikt men minder krijgt men geld terug.
Als alles gratis is kunnen we ook voor de beste milieu voorzieningen kiezen.
Twee nieuwe centrales in de Eemshaven. Een gasgestookte centrale en een kolengestookte centrale. De gasgestookte centrale staat stil ( te duur ) twee keer zo schoon dan de kolencentrale en die draait wel. Als dus alles gratis is kan men wel voor de gasgestookte centrale kiezen.

Er is een bedrijf dat plastic inzamelt voor hergebruik. Maar omdat olie nu goedkoop is kiezen ze voor nieuw plastic en heeft daardoor oud plastic geen doel meer. Als alles gratis is kan men wel oud plastic gebruiken.
Bedrijven gaan nu wel milieu aanpassingen uitvoeren omdat alles gratis is.
Zoals het nu is is Nederland samen met Lluxenburg het slechtste van de klas. ( milieu-doeleinden)
Er is nu een farmaceutisch bedrijf dat merknamen van medicijnen op koopt registreert en daarna de prijs maal drie doet. Als alles gratis is, zijn de medicijnen ook gratis.
Als alle mensen geld krijgen van de belastingdienst kan men ook regelen dat de tabak-sector wordt gesloten.

In deze nieuwe situatie zijn er veel mensen die ander werk moeten vinden. Ik zit te denken aan de thuiszorg, daar kunnen ze nog wel aan paar handen extra gebruiken.

Als we echt de hemel op aarde willen kunnen we ook die mensen die in de wapen-industrie werken Ander werk laten krijgen zodat de wereld een veilige plek wordt voor iedereen.

Hopende u hiermee eerst voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Herman Veldman

H.Veldm.. [-a-]kpnpl…t.nl